Νέο Renault Clio RS 2013…με τηλεμετρία από GT-R R35!

Ας μιλήσουν οι αριθμοί: 1.6 Turbo, 200 ίπποι, 240 Nm και 0-100 km/h σε 6,7 sec για το Clio Renault Sport!

Λεπτομερή στοιχεία επιδόσεων και τεχνικών έδωσε στη δημοσιότητα η Renault για το νέο Clio RS. Γνωρίζαμε ήδη από το λανσάρισμα του Clio Renault Sport στο Παρίσι το 2012 πως ο 1.600άρης Turbo βενζινοκινητήρας αποδίδει 200 ίππους στις 6.000 rpm και 240 Nm από τις 1.750 μέχρι τις 5.500 rpm. Τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,7 sec, 2 sec ταχύτερα από το προηγούμενο μοντέλο, το πρώτο χιλιόμετρο από στάση καλύπτεται σε 27,1 sec και η τελική φτάνει τα 230 km/h. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Renault είναι 6,3 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 144 g/km (46 λιγότερα από το προηγούμενο 2λιτρο ατμοσφαιρικό Clio RS). Στις δυνατές επιδόσεις και τη λογική κατανάλωση συμβάλλει το χαμηλότερο κατά 36 κιλά βάρος του νέου Clio RS. Άλλα στοιχεία για το hot Clio είναι:

  • το νέο 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (Efficient Dual Clutch),
  • τα αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου με ειδικά υδραυλικά στοπ συμπίεσης,
  • τα μεγαλύτερα φρένα (320 mm από 312),
  • το σύστημα R.S.Drive με 3 προγράμματα οδήγησης Normal, Sport και Race που επεμβαίνουν στις ρυθμίσεις του μοτέρ, του γκαζιού, του τιμονιού και του ESC,
  • το Launch Control,
  • η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του ESC και του ASR με το Race mode, για οδήγηση σε πίστα,
  • το διαφορικό R.S.Diff που φροντίζει για τη βέλτιστη πρόσφυση τόσο στην εκκίνηση όσο και στις στροφές, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της υποστροφής,
  • οι νέοι τροχοί 17’’ και 18’’ και τέλος
  • το προαιρετικό πακέτο Cup με κατά 3 mm χαμηλότερη και 15% πιο σφικτή ανάρτηση, γρηγορότερη κρεμαγιέρα, ελαστικά Dunlop Sport Maxx, σκουρόχρωμες ζάντες 18’’ και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει και κάποια ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο σε πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως το Nissan GT-R. Τα συστήματα που σε ενημερώνουν για το χρόνο σου στην πίστα, την πλευρική επιτάγχυνση και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την οδήγηση, τα αποδεχόμαστε και θεωρούμε ότι ορθώς υπάρχουν.

Πηγη: Yuppi

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s