LaFerrari…”Η” Ferrari!

Η Ferrari αποκάλυψε το μοντέλο που αντικαθιστά την Enzo. Ονομάζεται LaFerrari, αποδίδει 963 PS και η τελική του ξεπερνά τα 350 km/h…

Μετά τη Formula 1, η κόντρα των Ferrari και McLaren μεταφέρεται και στο δρόμο. Με την βρετανική εταιρεία να έχει παρουσιάσει το χαρτί της εδώ και μέρες, αποκαλύπτοντας της P1 πριν ανοίξουν οι πύλες στην έκθεση της Γενεύης, η ιταλική φίρμα έδωσε σήμερα την απάντησή της παρουσιάζοντας την LaFerrari. Το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμας της, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει την Enzo, 10 χρόνια μετά την παρουσίασή της.

Η επιλογή του ονόματος καθε άλλο παρά τυχαία είναι σύμφωνα με στελέχη από το Μαρανέλο. Το νέο μοντέλο κατασκευάστηκε με γνώμονα να είναι «Η Ferrari». Το καλύτερο μοντέλο παραγωγής που βγήκε από τις πύλες του εργοστασίου της φίρμας. Ένα αυτοκίνητο σταθμός, που συγκεντρώνει όλες τις παραδοσιακές αξίες της ιταλικής φίρμας και τις παντρεύει με ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο έχει να παρουσιάσει η αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα. Η LaFerrari θα παραχθεί σε μόλις 499 αντίτυπα και όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει πάνω της όλη την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει η εταιρεία από την Formula 1.

Είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με υβριδική τεχνολογία. Κύρια πηγή της ισχύος της είναι ο V12 των 6.262cc. Το μοτέρ είναι μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα που κινεί και την F12 Berlinetta, με απόδοση που φθάνει τα 800 PS. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που προσθέτει άλλα 163 PS, εκτοξεύοντας την συνολική της απόδοση στα 963 PS και τα 91,7 kgm ροπής. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

Αναμενόμενα οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα. 0-100 km/h σε λιγότερο από 3’’, 0-200 km/h σε λιγότερο από 7’’ και 0-300 km/h σε 15’’. Η τελική ταχύτητά της, τέλος, φθάνει πάνω από τα 350 km/h.

Πηγή: Drive Magazine

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s